www.anlyn.se

Hunden, människans bäste vän

Bli med hund

without comments

cute-puppyAtt planera att utöka familjen med en hund, är ett stort och spännande beslut. Det är mycket som ska planeras och stämma överens för att planen ska gå i lås, men helt klart är att du får en trogen vän så länge hunden lever.

Bli med hund eller ej?

Som tidigare nämnt i en artikel, är det viktigt att tänka över beslutet noggrant och att välja uppfödare väl. Det finns uppfödare som inte bryr sig om rasens standard och hundens väl. Välj noggrant så får du en hund med de allra bästa förutsättningarna.

Val av ras

När du funderar över vilken hund du kan tänka dig, är det inte bara utseendet som måste få bestämma. Olika raser kräver olika jobb, så det är en god ide att läsa på om de olika raserna innan du köper din hund. En del raser kräver mycket motion, medans andra bara behöver rastas, vissa kräver mycket pälsvård och andra behöver knappt ett bad om året. Tänk över vad du är villig att lägga ner för tid på din hund och välj ras därefter.

Valpen

Alla valpar kräver lite jobb. De ska rastas i tid och otid och vänjas med koppel och olika miljöer. Det är en bra ide att lära hunden att åka bil redan tidigt, så är det lätt att exempelvis åka till veterinären vid behov.

Written by Kole Barrows

september 19th, 2016 at 1:56 e m

Posted in Blogg