www.anlyn.se

Hunden, människans bäste vän

En lycklig hund ger en lycklig ägare

without comments

Lycklig golden

En hund som mår bra psykiskt som psykiskt är en välbalanserad och trogen familjemedlem som i sin tur bringar sin ägare mycket lycka. Vägen dit är ingen hemlighet. Det gäller att tillgodose din hund med dess mest grundläggande behov, men även det lilla extra för att komma hela vägen i mål.

För att bäst veta hur du ska forma din hund och få den att må så bra som möjligt måste du först ha kännedom av just den hundras du är ägare åt. Du kan därefter tillgodose dess behov utifrån just den rasens förutsättningar. Grundläggande behov som mat och vatten är lätt att förstå att alla hundar måste tillgodoses, men det gäller även här att det sker i rätt mängd.

Skillnad mellan raser

En hundras som i grunden har behov av mycket stimulans, gör såklart av med långt mycket mer energi än en mera stillasittande hund. I ett sådant fall är det naturligt med ett större intag av kost. Detsamma gäller i förhållande till storlek. En stor vovve kräver mer mat än en mindre, då den besitter ett betydligt större maskineri att hålla igång.

Förutom behovet av mat, är just aktiveringen av din hund, i de allra flesta fall, den näst viktigaste punkten. Många hundraser är framavlade för att sköta om någon viss syssla som till exempel vallning av får, eller jakt. Den typen av raser mår inte bra av att vara ständigt stillasittande och kräver en ägare som gör att de håller igång. Gör man inte det kan hunden lätt komma i obalans och det kan uttrycka sig på ett flertal olika sätt. Hunden kan börja bita på möbler, skälla ovanligt mycket på förbipasserande, bli ängslig och i vissa fall även aggressiv.

Vissa, ofta mindre, hundar kan på våra breddgrader behöva skydd mot kylan. Kläder som dessa kan du köpa från haromi.se, en sida som har ett specialiserat utbud just för hundar. På deras hemsida hittar du mängder av bra artiklar för hund, som kan komma väl till pass för att lättare ge den vad den behöver.

Written by admin

januari 23rd, 2015 at 12:23 e m

Posted in Blogg