www.anlyn.se

Hunden, människans bäste vän

Förvarna dina gäster om hundar i huset

without comments

Alla människor är inte vana med hundar och det kan därför vara bra att förvarna dina gäster om husdjur. Ta en titt här och beställ roliga eller stiliga skyltar som visar att det finns en hund här. Du kan välja skyltar i flera olika material, som trä eller metall.

Passande skyltar

Så klart så gäller det att skaffa passande skyltar att sätta upp vid grindar, vid dörrar och andra strategiska ställen. Detta gör att de som besöker dig får information om att det finns en hund i huset som vaktar. Detta kan även vara bra om ni reser bort. Det kan hålla objudna gäster borta då de inte vågar chansa på att bryta sig in i ett hus med hund.

Skola din hund

Redan när hunden är valp är det bra att fundera över vad du förväntar dig av hunden, och börja med skolning för att uppnå dessa mål. Hunden är skicklig på att läsa av ditt tonläge och ditt kroppsspråk. Visst är det trevligt att komma hem till en hund som är glad att se dig, men om du hetsar upp hunden kan det bli för mycket. Det är viktigt att skola hunden att inte hoppa på gäster när den hälsar, särskilt stora raser.

Hälsningsritual

När du välkomnar gäster till ditt hem, be hunden vänta på att alla kommit in genom dörren. Då dina gäster är inne kan du be dem låta hunden själv komma fram och hälsa och nosa. Ifall hunden är lugn kan du ge gästerna tillåtelse att hälsa och krafsa på hunden. Om dina gäster känner sig obekväma ber du hunden vänta på sidan och ge utrymme åt gästerna. När alla parter hålls lugna blir hälsnings ceremonin en trevlig upplevelse.

Written by Kole Barrows

oktober 6th, 2021 at 8:05 f m

Posted in Blogg,Djur