www.anlyn.se

Hunden, människans bäste vän

Resa med hund

without comments

20615-willydog2

Att lämna sin hund hemma med en hundvakt kan vara hjärtskärande. Det är trots allt en familjemedlem som vi lämnar bakom oss. Har du ingen lust att lämna din fyrbente vän hos den vanliga hundvakten eller på ett hundpensionat finns en lösning: ta med dig hunden! Det behöver inte vara särskilt krångligt att ta med våra hundar på våra resor. Självklart är det då viktigt att anpassa resan efter hundens behov. Ska du semestra i till exempel Asien kanske det inte är den bästa idén att ta med dig hunden. Att resa med hund inom Europa är dock lättare än vad många tror. Du kan antingen flyga eller resa med bil.

Resa med hund i bil

Reser du med din hund i bil måste du se till att hunden färdas säkert. Det finns lagar om hur en hund bör transporteras. Exempelvis bör hunden antingen sitta i bur eller använda säkerhetsbälte anpassat för hundar. Förutom säkerheten är det viktigt att se efter hundens behov. Stanna med jämna mellanrum för att rasta hunden samt för att låta den äta och dricka. Tänk även på att det varken får vara för varmt eller för kallt i bilen. Läs mer om temperaturen i bilen hos SKK.

Bilsemester i Europa med hund

Först och främst måste du se till att kolla upp de olika regler som gäller införandet av hund samt vad som gäller återinförande av hund från det landet tillbaka till Sverige. Kolla in på Jordbruksverkets hemsida. Där hittar du den information du behöver. Skaffa ett pass och mikrochip till din hund, se till att vaccinen är i skick och hör gärna med veterinären om gällande regler i olika länder. Sedan utrustar du bilen enligt de specifikationer som krävs. När detta är gjort kan du njuta av den härliga familjeresan genom Europa. Ha en riktigt skön resa!

Written by Kole Barrows

augusti 25th, 2015 at 11:13 f m

Posted in Blogg