www.anlyn.se

Hunden, människans bäste vän

Träna med hunden

without comments

Att träna med sin hund är vanligt förekommande och det är bra både för hund och för husse eller matte. Det kan till och med vara så att hundens behov av promenader och motion blir din ”ursäkt” eller drivkraft för att börja motionera och röra på dig mer och oftare. Det finns såklart olika sätt att träna och olika orsaker, men här får du lite generella tips som du kanske kan ha lite nytta av.Agility

Typ av träning

Att träna med sin hund kan rätt och slätt bara vara så som nämndes ovan med generell motion och toapromenader för din hund eller liknande. Men det finns ju även en del tränings och tävlingsformer för hundar som man kan ägna sig åt.

Agility

Agility är en form av tävling för hundar som från första början är sprungen ur hästhoppning, det gick från början endast ut på att hoppa över hinder. Men eftersom tiden gått så har sporten utvecklats och en regelrätt agilitybana innehåller nu uppemot 10 olika typer av hinder. Så det krävs en del träning för att få hunden att klara av alla prövningarna. Det första man måste göra är att lära hunden hur man klarar av hindren på ett korrekt sätt – annars är blir det ju lite svårt att utöva. Mer om detta kan du läsa på Svenska Brukshundklubben.För att utöva agility med din hund så kommer du givetvis att behöva en del redskap att använda till hinder. Dessutom så kommer din hund att behöva mer konditionsträning än bara de dagliga promenaderna. Så att införskaffa ett par passande skor och träningskläder även till dig själv får du räkna med. För bra fritidskläder och skor så kan du kolla in Länna Sport, där hittar du det mesta du kan tänkas behöva i mån av fritidskläder.

Written by Kole Barrows

juni 3rd, 2013 at 12:57 e m

Posted in Blogg